iconHestiaFinal

Bourgondisch in het hart

Bij Eijsden, dat bijna even zuidelijk ligt als Vaals, stroomt de Maas Nederland binnen. Eijsden is het eerste Maasdorp. Heel anders dan de andere dorpjes in het Heuvelland staan hier witgeschilderde, huizen met luikjes en doet het geheel een beetje Frans aan. De kasseienwegen, de statige woningen en mooie pleintjes maken de dorpskern tot een plaatje.

Waterrijk wandelen doe je in de Eijsder Beemden, een prachtig stuk nieuwe natuur waar Galloway-runderen en Konikpaarden grazen. Bijzonder mooi is Kasteel Eijsden. Maak een ommetje door de kasteeltuin en loop ook even door de berceau, een met beuken overgroeid pad met aan het einde een engelenbeeld. Dit wordt ook wel het trouwlaantje genoemd.

Luik

De vurige stad De Waalse stad Luik is een interessante, gezellige en historie rijke stad. Onder de vele monumentale erfgoederen bevinden zich het Place Saint Lambert, het Klooster van de Minderbroeders en het Johannes de

Lees meer »

Heuvelland

Vijfsterren landschap van Nederland In dit met vijf sterren bekroonde landschap liggen nostalgische dorpjes en authentieke stadjes verscholen tussen groene weides en kleurrijke hoogstamboomgaarden. De Geul en Gulp, die eeuwen geleden het landschap vormden, kabbelen

Lees meer »

Maastricht

De stad van de sjengen​ Historische panden en hippe design-winkels. Statige kerken en avontuurlijke grotten. Menukaarten vol smaaksensaties en terrassen vol gezelligheid. Bruisende festivals en spraakmakende exposities. Weidse pleinen en uitgestrekte wijngaarden. Dat alles én meer is

Lees meer »